Υλικά
400 γρ. βρασμένα ρεβίθια Υλικά
3 κ.σ. ταχίνι
Χυμός από 1 λεμόνι
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, καυτερή πάπρικα
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με το σκόρδο και το ταχίνι.
Προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο.
Όταν γίνει το μείγμα λείο, προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι και συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
Μπορούμε να βάλουμε περισσότερο λεμόνι, αν μας αρέσει, ή μια-δυο κουταλιές νερό, αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό.
Μεταφέρουμε το χούμους στο μπολ σερβιρίσματος, στρώνουμε την επιφάνεια και μετά κάνουμε κυκλικά αυλάκια με ένα πιρούνι.
Ραντίζουμε με μια-δυο κ.σ ελαιόλαδο, την πάπρικα και ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό.
Το αφήνουμε αρκετή ώρα στο ψυγείο.