banner
banner
banner

Χούμους (ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι)

Συνταγή

Χούμους (ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι)
Υλικά

400 γρ. βρασμένα ρεβίθια

3 κ.σ. ταχίνι

Χυμός από 1 λεμόνι

4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο λιωμένες

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, καυτερή πάπρικα

banner
Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με το σκόρδο και το ταχίνι. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν γίνει το μείγμα λείο, προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι και συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Μπορούμε να βάλουμε περισσότερο λεμόνι, αν μας αρέσει, ή μια-δυο κουταλιές νερό, αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό. Μεταφέρουμε το χούμους στο μπολ σερβιρίσματος, στρώνουμε την επιφάνεια και μετά κάνουμε κυκλικά αυλάκια με ένα πιρούνι. Ραντίζουμε με μια-δυο κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα και ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό. Το αφήνουμε αρκετή ώρα στο ψυγείο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος