banner
banner
banner

Χούμους με αρακά

Συνταγή

Χούμους με αρακά
Υλικά για 6 μερίδες

250 γρ. κατεψυγμένο αρακά
400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα στραγγισμένα
1 κ.σ. ταχίνι
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο


Θα χρειαστείτε επίσης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λαχανικά για το σερβίρισμα


Εργαλεία
Μεσαία κατσαρόλα
Σουρωτήρι
3 μπολ ή χάρτινα ποτήρια
μίξερ

banner
Εκτέλεση

Ρίχνετε τον αρακά σε νερό που έχει αρχίσει να βράζει και τον βράζετε για 3 λεπτά. Τον στραγγίζετε στο σουρωτήρι και τον ξεπλένετε με κρύο νερό.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζετε με ένα κουτάλι του γλυκού. Μεταφέρετε το χούμους σε ένα μπολ ή σε δύο χάρτινα ποτήρια. Τα σερβίρετε με φρέσκα λαχανικά (καρότα, πιπεριές, σέλερι, μπιζέλια) κομμένα σε λωρίδες.


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Στην κουζίνα με τη μαμά», των εκδόσεων Ψυχογιός.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος