banner
banner
banner

Χορτοκεφτέδες χωρίς τυρί

Συνταγή

Χορτοκεφτέδες χωρίς τυρί
Υλικά

200 γρ. σπανάκι
200 γρ. σέσκουλα
200 γρ. φύλλα από παντζάρια
6 φύλλα από την καρδιά ενός μαρουλιού
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 αβγά, ολόκληρα
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή κύμινο
αλεύρι για το αλεύρωμα
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τα χόρτα. Αφαιρούμε τους μίσχους των φύλλων και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο και φαρδύ τρυπητό, τα περιχύνουμε με βραστό νερό και μόλις δούμε ότι «μαράθηκαν» λίγο, τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα φαρδύ μπολ, προσθέτουμε όλα τα χόρτα μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο ή το κύμινο και ρίχνουμε όση φρυγανιά χρειάζεται μέχρι να βεβαιωθούμε πως το μείγμα μας δεν είναι υδαρές. Το πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε τους χορτοκεφτέδες μας ζεστούς, συνοδεύοντας τους με μια σάλτσα γιαουρτιού, αρωματισμένη με άνηθο ή κάποιο άλλο μυριστικό της αρεσκείας μας.


 


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος