Χορτοκεφτέδες με μπίρα

Συνταγή

Χορτοκεφτέδες με μπίρα
Υλικά

6 φλ. διάφορα λαχανικά και αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα στη μουλινέτα (κολοκυθάκια, καρότα, φρέσκα και ξερά κρεμμύδια, σκόρδο, πράσο, άνηθος, μάραθος, μαϊντανός, κλπ) σε όποια αναλογία θέλουμε
¾ φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 ml μπίρα ξανθιά
3 ασπράδια αβγών
¾ φλ. φέτα τριμμένη με το πιρούνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε λεκανίτσα τα λαχανικά, τη ντομάτα και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε εναλλάξ, λίγο-λίγο το αλεύρι και τη μπίρα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα παχύ, πυκνό χυλό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Όταν είμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε τους ψευτοκεφτέδες, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά –γύρω στα 2 εκ. του ύψους  του σκεύους. Ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές από το χυλό σε απόσταση 1 εκ. τη μια από την άλλη στο τηγάνι. Δεν το παραγεμίζουμε διότι θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα κάνουν κρούστα. Τα τηγανίζουμε για 2 -3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν χρυσοκάστανη κρούστα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και σερβίρουμε αμέσως.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος