Follow us

Χορτοκαλίτσουνα με μυζήθρα

Χορτοκαλίτσουνα με μυζήθρα

Υλικά

Υλικά

1 μάτσο μάραθο

1 κ. σπανάκι

1 κ. άγρια χόρτα

1 μάτσο κρεμμύδι φρέσκο

1 μάτσο δυόσμο φρέσκο

200 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

½ κ. μυζήθρα

1 πρέζα αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ. αλεύρι

2 αβγά

100 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με περίπου 1 ½ φλ.

χλιαρό νερό το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το σπανάκι, τη μυζήθρα, τα άγρια χόρτα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι, βάζουμε στη μια πλευρά λίγη γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.

Αλείφουμε με λίγο αβγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τα τηγανίζουμε λίγα -λίγα, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο ¨Λεβέντης" στην Κρήτη.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.