banner
banner
banner

Χορτοκαλίτσουνα με μυζήθρα

Συνταγή

Χορτοκαλίτσουνα με μυζήθρα
Υλικά

1 μάτσο μάραθο
1 κ. σπανάκι
1 κ. άγρια χόρτα
1 μάτσο κρεμμύδι φρέσκο
1 μάτσο δυόσμο φρέσκο
200 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
½ κ. μυζήθρα
1 πρέζα αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ. αλεύρι
2 αβγά
100 γρ. σουσάμι

banner
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με περίπου 1 ½ φλ. χλιαρό νερό το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το σπανάκι, τη μυζήθρα, τα άγρια χόρτα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι, βάζουμε στη μια πλευρά λίγη γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Αλείφουμε με λίγο αβγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα τηγανίζουμε λίγα -λίγα, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο ¨Λεβέντης" στην Κρήτη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος