Χορτοφαγικά μπέργκερς με ρεβίθια

Συνταγή

Χορτοφαγικά μπέργκερς με ρεβίθια
Υλικά

500 γρ. ρεβίθια βρασμένα
2 κρεμμύδια λιωμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ φλ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
 1 κ.σ. κύμινο ξερό τριμμένο
3 αβγά χτυπημένα
Αλεύρι
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα, που πλάθεται. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα. Πλάθουμε σε μπέργκερς, αλευρώνουμε και τακτοποιούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε ψωμάκι με φύλλα μαρουλιού, ρόκας, ροδέλες ξερού κρεμμυδιού και πελτέ ντομάτας.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος