Χορτοφαγικά μπέργκερς με μανιτάρια και ρεβίθια

Συνταγή

Χορτοφαγικά μπέργκερς με μανιτάρια και ρεβίθια
Υλικά

1 κ. λευκά μανιτάρια
¼ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
2 πράσα το λευκό κομμάτι ψιλοκομμένα
¾  φλ. σέλερι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
2 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 αβγά
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λιώνουμε τα ρεβίθια στη μουλινέτα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μέτρια προς μικρά κομμάτια στη μουλινέτα ή στην κουζινομηχανή. Τα βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το πράσο και το σέλερι και σοτάρουμε για 6 -7 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα αβγά χτυπημένα, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόγια και τη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται, αλλιώς προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα. Τα πλάθουμε σε μπέργκερς, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 6 -7 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε ψωμάκι με φρέσκο μαρούλι, ντομάτα και μουστάρδα ή κέτσαπ.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος