banner
banner
banner

Χορτοφαγικά μπέργκερς με μανιτάρια και ρεβίθια

Συνταγή

Χορτοφαγικά μπέργκερς με μανιτάρια και ρεβίθια
Υλικά

1 κ. λευκά μανιτάρια
¼ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
2 πράσα το λευκό κομμάτι ψιλοκομμένα
¾  φλ. σέλερι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
2 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 αβγά
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λιώνουμε τα ρεβίθια στη μουλινέτα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μέτρια προς μικρά κομμάτια στη μουλινέτα ή στην κουζινομηχανή. Τα βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το πράσο και το σέλερι και σοτάρουμε για 6 -7 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα αβγά χτυπημένα, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόγια και τη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται, αλλιώς προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα. Τα πλάθουμε σε μπέργκερς, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 6 -7 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε ψωμάκι με φρέσκο μαρούλι, ντομάτα και μουστάρδα ή κέτσαπ.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος