Χορτοφαγικά μπέργκερς με καλαμπόκι, κολοκυθάκια και μπρόκολο

Συνταγή

Χορτοφαγικά μπέργκερς με καλαμπόκι, κολοκυθάκια και μπρόκολο
Υλικά

1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
500 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
4 αβγά χτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Αλατίζουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τοποθετούμε ένα πιάτο και ένα βάρος από πάνω και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά. Ζεματίζουμε σε βραστό νερό το μπρόκολο για 2 λεπτά και το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Σε 1 ώρα, πιέζουμε γερά τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι μέσα στο σουρωτήρι με τα χέρια μας ή με το πίσω μέρος ενός μπουκαλιού για να φύγουν τα υγρά τους και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα αβγά, το σκόρδο, το μπρόκολο, το τυρί και προσθέτουμε τη φρυγανιά και την  μπέικινγκ πάουντερ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε σε μπέργκερ, αλευρώνουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.  Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Σερβίρουμε σε ψωμάκια με μαρούλι, αγγούρι και ραπανάκια σε φέτες και συνοδεύουμε με το ντίπ γιαουρτιού.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος