banner
banner
banner

Χορτοφαγικά μπέργκερς με φακές και φιστίκια

Συνταγή

Χορτοφαγικά μπέργκερς με φακές και φιστίκια
Υλικά

300 γρ. μαγειρεμένες πράσινες ή καφέ φακές
100 γρ. φιστίκια τ. Αιγίνης αλμυρά, ψιλοκομμένα
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι περασμένο από τη μουλινέτα 
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο 
⅓ φλ. φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρος πολύ ψιλοκομμένος 
1 κ.σ. φουσκωτή πελτές ντομάτας
3 αβγά
1  ½  φλ. τριμμένη φρυγανιά
Αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνέχεια γύρω στα 10 λεπτά, να μαλακώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις φακές, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε με κοφτές κινήσεις μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πουρές (αφήνουμε μερικές φακές να ξεχωρίζουν). Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι τους, τα αρωματικά βότανα, τον μαϊντανό, τα φιστίκια, τα αβγά χτυπημένα και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε μέχρι να πλάθεται το μείγμα. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Μπορεί να χρειασθεί να προσθέσουμε περισσότερο ελαιόλαδο ή φρυγανιά. Πλάθουμε το μείγμα σε μπέργκερς και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Σερβίρουμε σε ψωμάκια με μαρούλι, αγγούρι και ραπανάκια σε φέτες.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος