Follow us

Χορτοφαγικά μπέργκερς

Χορτοφαγικά μπέργκερς

Είναι καταχρηστική η οικειοποίηση της λέξης μπέργκερ για οτιδήποτε άλλο, εκτός από το γνωστό πλακουτσωτό και παγκοσμίως αγαπητό παρασκεύασμα από κιμά; Ίσως και να είναι. Εδώ, όμως, δεν πρόκειται να στήσουμε δικαστήριο με θέμα την ορθότητα της ονομασίας των συνταγών που σας προτείνουμε για μπέργκερς με βάση διάφορα όσπρια. Κοινός παρανομαστής των μπέργκερς από κιμά και των μπέργκερς από όσπρια είναι πως και τα δύο είδη περιέχουν μεγάλη ποσότητα από πρωτεΐνες -φυσικά οι πρωτεΐνες από όσπρια είναι φυτικές- και ακόμα, είναι και τα δύο πυκνά και χορταστικά.
Βασική διαφορά, είναι ότι τα μπέργκερ από όσπρια δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά αλλά ελαιόλαδο (τα μπέργκερ από κιμά, σύμφωνα με την ορθόδοξη πρακτική περιέχουν γύρω στα 45% λιπαρά). Τα αρωματικά βότανα, τα μπαχαρικά και κάποιες φορές το τυρί στη ζύμη τους, τους δίνει μεγάλη νοστιμιά, μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με όποια σάλτσα και όποια λαχανικά θέλουμε και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ψωμάκι, από τα κλασικά με ζύμη για μπριός μέχρι ψωμάκια ολικής αλέσεως ή ψωμάκια από καλαμπόκι.

Updated: 13/03/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 09/05/19

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…