Follow us

Χόρτα με τηγανητά αβγά (Shakshuka)

Χόρτα με τηγανητά αβγά (Shakshuka)

Υλικά

Υλικά

½ μάτσο σέσκουλα

1 μποκ τσόυ (κινέζικο λάχανο) σε πλατιές λωρίδες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 μάτσο ρόκα πλυμένη και καθαρισμένη

½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

1-2 καυτερές πιπεριές χωρίς σπόρους και μεμβράνες σε λεπτές φετούλες

½ κ.γ. κύμινο τριμμένο

⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

6 μεγάλα αβγά

1-2 πρέζες σουμάκ

¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα και ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια.

Βράζουμε τα κοτσάνια σε καλά αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε τα φύλλα σε πλατιές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και όλα τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε πάλι.

Μεταφέρουμε τα χόρτα σε ένα ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Κάνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού 6 συμμετρικά βαθουλώματα στην επιφάνεια των χόρτων και σπάμε από ένα αβγό μέσα σε κάθε βαθούλωμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 4-6 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αβγά όσο θέλουμε.

Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε προσεκτικά τα αβγά με σπάτουλα, παίρνοντας μαζί και αρκετά από τα χόρτα.

Πασπαλίζουμε με σουμάκ και προσφέρουμε μαζί πίτα αραβική ή ψωμί φρυγανισμένο.(Σημ.

πιάτο από τη Μέση Ανατολή).Α.Τ.

πιάτο από τη Μέση Ανατολή).Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.