banner
banner
banner

Χόρτα με τηγανητά αβγά (Shakshuka)

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023

Υλικά
Υλικά

½ μάτσο σέσκουλα
1 μποκ τσόυ (κινέζικο λάχανο) σε πλατιές λωρίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μάτσο ρόκα πλυμένη και καθαρισμένη
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
1-2 καυτερές πιπεριές χωρίς σπόρους και μεμβράνες σε λεπτές φετούλες
½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
6 μεγάλα αβγά
1-2 πρέζες σουμάκ
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα και ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια.
Βράζουμε τα κοτσάνια σε καλά αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα φύλλα σε πλατιές λωρίδες.  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και όλα τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε πάλι. Μεταφέρουμε τα χόρτα σε ένα ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Κάνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού 6 συμμετρικά βαθουλώματα  στην επιφάνεια των χόρτων και σπάμε από ένα αβγό μέσα σε κάθε βαθούλωμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 4-6 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αβγά όσο θέλουμε. Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε προσεκτικά τα αβγά με σπάτουλα, παίρνοντας μαζί και αρκετά από τα χόρτα. Πασπαλίζουμε με σουμάκ και προσφέρουμε μαζί πίτα αραβική ή ψωμί φρυγανισμένο.
(Σημ. πιάτο από τη Μέση Ανατολή).

Α.Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος