½ μάτσο σέσκουλα
1 μποκ τσόυ (κινέζικο λάχανο) σε πλατιές λωρίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μάτσο ρόκα πλυμένη και καθαρισμένη
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
1-2 καυτερές πιπεριές χωρίς σπόρους και μεμβράνες σε λεπτές φετούλες
½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
6 μεγάλα αβγά
1-2 πρέζες σουμάκ
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα και ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια.
Βράζουμε τα κοτσάνια σε καλά αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα φύλλα σε πλατιές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και όλα τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε πάλι. Μεταφέρουμε τα χόρτα σε ένα ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Κάνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού 6 συμμετρικά βαθουλώματα στην επιφάνεια των χόρτων και σπάμε από ένα αβγό μέσα σε κάθε βαθούλωμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 4-6 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αβγά όσο θέλουμε. Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε προσεκτικά τα αβγά με σπάτουλα, παίρνοντας μαζί και αρκετά από τα χόρτα. Πασπαλίζουμε με σουμάκ και προσφέρουμε μαζί πίτα αραβική ή ψωμί φρυγανισμένο.
(Σημ. πιάτο από τη Μέση Ανατολή).
Α.Τ.