Χωριάτικο ψημένο ψωμί με λιαστές ντομάτες, φρέσκα ντοματίνια, κάππαρη και σκόρδο

Συνταγή

Χωριάτικο ψημένο ψωμί με λιαστές ντομάτες, φρέσκα ντοματίνια, κάππαρη και σκόρδο
Υλικά

10 λιαστές ντομάτες στο λάδι
1 κ.γ. μηλόξυδο
1κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια μαντζουράνα 
2 κ.γ. κάππαρη ξεπλυμένη από την άλμη της
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
8 ντοματάκια κίτρινα (κατά προτίμηση)
240 γρ. κατίκι Δομοκού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χωριάτικο ψωμί σε φέτες

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 1 εκ., τις ανακατεύουμε με το μηλόξυδο, τη ρίγανη ή το θυμάρι ή τη μαντζουράνα, την κάππαρη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ, τα αλατίζουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ. Τις αλείφουμε με μια γερή δόση από κατίκι Δομοκού και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μοιράζουμε επάνω στραγγιστά το μείγμα λιαστές ντομάτες –κάππαρη–σκόρδο και από πάνω μοιράζουμε τα ντοματίνια. Ραντίζουμε με το ζουμί που έμεινε στο μπολ που είχαμε βάλει το μείγμα λιαστές ντομάτες–κάππαρη–σκόρδο και σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος