Follow us

Χωριάτικο ψημένο ψωμί με λιαστές ντομάτες, φρέσκα ντοματίνια, κάππαρη και σκόρδο

Χωριάτικο ψημένο ψωμί με λιαστές ντομάτες, φρέσκα ντοματίνια, κάππαρη και σκόρδο

Υλικά

Υλικά

10 λιαστές ντομάτες στο λάδι

1 κ.γ. μηλόξυδο

1κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια μαντζουράνα 

2 κ.γ. κάππαρη ξεπλυμένη από την άλμη της

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη

1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

8 ντοματάκια κίτρινα (κατά προτίμηση)

240 γρ. κατίκι Δομοκού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

χωριάτικο ψωμί σε φέτες

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 1 εκ., τις ανακατεύουμε με το μηλόξυδο, τη ρίγανη ή το θυμάρι ή τη μαντζουράνα, την κάππαρη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Πλένουμε τα ντοματίνια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Τα βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ, τα αλατίζουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι.

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ.

Τις αλείφουμε με μια γερή δόση από κατίκι Δομοκού και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μοιράζουμε επάνω στραγγιστά το μείγμα λιαστές ντομάτες –κάππαρη–σκόρδο και από πάνω μοιράζουμε τα ντοματίνια.

Ραντίζουμε με το ζουμί που έμεινε στο μπολ που είχαμε βάλει το μείγμα λιαστές ντομάτες–κάππαρη–σκόρδο και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.