Υλικά
1 χοιρινό μπούτι γύρω στο 1,5 κ. χωρίς το κόκαλο, το δέρμα και το λίπος Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
200 γρ. φέτες μπέικον ΄
6 κλωναράκια δεντρολίβανο στο μήκος του κρέατος
6 κλωναράκια θυμάρι στο μήκος του κρέατος
300 ml λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. μπράντι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας από όλες τις μεριές.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κάνουμε βαθιά κοψίματα στην επιφάνεια όλου του κρέατος, βάζουμε μέσα σε κάθε σχισμή μια φέτα σκόρδο και το τυλίγουμε σε ρολό.
Καλύπτουμε το ρολό με τις φέτες του μπέικον σκεπάζοντας ολόκληρη την επιφάνειά του και τις στερεώνουμε δένοντας οριζοντίως με λεπτό σπάγκο.
Περνάμε συμμετρικά τα κλωνάρια του δεντρολίβανου και του θυμαριού κάτω από τους σπάγκους που συγκρατούν το μπέικον, κατά μήκος του κρέατος. Ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο σε μεγάλη, βαριά και χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας γυρίζοντάς το προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα από όλες τις μεριές να κοκκινίσει.
Σβήνουμε πρώτα με το κρασί και όταν εξατμισθεί, σβήνουμε με το μπράντι.
Ρίχνουμε νερό να φθάνει μέχρι το 1/3 του ύψους του κρέατος και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 90 λεπτά ή μέχρι ένα κοφτερό μαχαίρι να διαπερνάει εύκολα το κρέας και να μην βγαίνει καθόλου ροζ υγρό.
Μεταφέρουμε το χοιρινό σε ένα ξύλο κοπής, καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Κόβουμε τους σπάγκους, πετάμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου και του θυμαριού και το κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σουρώνουμε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι, βράζουμε για λίγο να πυκνώνει και περιχύνουμε το κρέας.
Σερβίρουμε ιδανικά με πουρέ καρότου.
Α.Τ.