Follow us

Χοιρινό μπούτι με καραμελωμένη πέτσα και συνοδεία από γλυκόξινο κόκκινο λάχανο

Χοιρινό μπούτι με καραμελωμένη πέτσα και συνοδεία από γλυκόξινο κόκκινο λάχανο

Υλικά

Υλικά

1 χοιρινό μπούτι με το δέρμα, ξεκοκαλισμένο

¼  φλ. calvados ή κονιάκ ή καλό μπράντι

3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

½ κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (υγρή)

65 ml ξίδι από κόκκινο κρασί

1 κ. πατάτες κομμένες σε τετράγωνα ή 1 κ. μικρές στρογγυλές πατατούλες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το λάχανο: ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να καραμελώσουν.

Σβήνουμε με το ξίδι και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε το κόκκινο λάχανο και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου -αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό, μέχρι να μελώσει το λάχανο χωρίς να λιώσει.

Πλένουμε κρέας και το στεγνώνουμε πολύ καλά.

Τρίβουμε πολύ καλά ολόκληρο το μπούτι με το αλάτι και αρκετό πιπέρι και το τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε σκεπασμένο, σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 2-2μιση ώρες.

Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγανάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλκοόλ και αφήνουμε να λιώσουν αργά μέχρι να γίνουν σαν σιρόπι.

Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με το σιρόπι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να καραμελώσει η πέτσα.

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.

Ξεφουρνίζουμε το κρέας και αφήνουμε το μπούτι να μείνει σκεπασμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το κόψουμε, για να ξεκουραστεί.

Σερβίρουμε το μπούτι κομμένο σε χοντρές φέτες και βάζουμε τριγύρω τη γαρνιτούρα.A.T.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να καραμελώσουν.

Σβήνουμε με το ξίδι και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε το κόκκινο λάχανο και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου -αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό, μέχρι να μελώσει το λάχανο χωρίς να λιώσει.

Πλένουμε κρέας και το στεγνώνουμε πολύ καλά.

Τρίβουμε πολύ καλά ολόκληρο το μπούτι με το αλάτι και αρκετό πιπέρι και το τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε σκεπασμένο, σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 2-2μιση ώρες.

Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγανάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλκοόλ και αφήνουμε να λιώσουν αργά μέχρι να γίνουν σαν σιρόπι.

Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με το σιρόπι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να καραμελώσει η πέτσα.

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.

Ξεφουρνίζουμε το κρέας και αφήνουμε το μπούτι να μείνει σκεπασμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το κόψουμε, για να ξεκουραστεί.

Σερβίρουμε το μπούτι κομμένο σε χοντρές φέτες και βάζουμε τριγύρω τη γαρνιτούρα.A.T.

Επίσης...

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.