banner
banner

Χοιρινό με σάλτσα γιαουρτιού και πατάτες κυδωνάτες τηγανητές (του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη)

Συνταγή

Χοιρινό με σάλτσα γιαουρτιού και πατάτες κυδωνάτες τηγανητές (του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη)
Υλικά

1 κ. χοιρινός λαιμός κομμένος σε μερίδες
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
300 ml λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 πατάτες

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας, έτσι ώστε να πάρει πολύ καλό χρώμα απ΄όλες τις πλευρές. Έπειτα αλατίζουμε, πιπερώνουμε, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ τοποθετούμε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό ή νερό. Στο τέλος, θα αφαιρέσουμε τον ζωμό από την κατσαρόλα και θα τα ανακατέψουμε καλά με το γιαούρτι, ώστε να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα γιαουρτιού.
Πλένουμε και τρίβουμε τις φρέσκες καλοκαιρινές πατάτες με βουρτσάκι (δεν αφαιρούμε τη φλούδα). Σ’ ένα τηγάνι προσθέτουμε αρκετή ποσότητα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να κάψει. Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τις αφήνουμε να ροδίσουν σε θερμοκρασία 150ο C γυρίζοντάς τις συχνά.  Όταν είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι.  Αλατίζουμε με ανθό αλατιού.
Σερβίρουμε το κρέας πάνω στις ζεστές πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

*Η συνταγή είναι του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη από το εστιατόριο "Χαρούπι" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος