Υλικά
1.300 γρ. μπριζολάκια χοιρινά (κομμένα χοντρά)Υλικά
1/3 φλ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. μέλι
500 γρ. μαγειρεμένο φάρο*
300 γρ. καθαρισμένο, πλυμένο και ζεματισμένο kale (ή σπανάκι ή σέσκουλο)
4 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια καβουρδισμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε τα μπριζολάκια μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά και ρίχνουμε πιπέρι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο, γυρίζουμε από την άλλη και ρίχνουμε και άλλο πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κρέας απ΄ έξω και να χάσει στο εσωτερικό το ρόδινο χρώμα (ελέγχουμε κόβοντας με ένα μυτερό μαχαίρι στο πιο χοντρό μέρος).
Σβήνουμε με το κρασί, ξύνουμε τον πάτο με ξύλινη σπάτουλα, αφαιρούμε το χοιρινό από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε ζεστό σε προθερμασμένο φούρνο 80ο C.
Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λάμι, το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι και 1 κ.γ.
αλάτι.
Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του λάιμ.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το φάρο.
Μεταφέρουμε τα μπριζολάκια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το kale ή το σπανάκι ή το σέσκουλο.
Μαγειρεύουμε 4–5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε αμέσως.*Το φάρο είναι ένα δημητριακό, κάπως σαν σιτάρι, με ελαφριά γεύση ξηρού καρπού, που όταν μαγειρευτεί προσφέρει μια μαστιχωτή υφή. Μπορεί να αντικατασταθεί με αποφλοιωμένο κριθάρι (ή σπελτ –είναι και αυτό είδος δημητριακού- ή κινόα).
Το κριθάρι χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος.
Α.Τ.