Follow us

Χοιρινό με λάιμ, kale και φάρο

Χοιρινό με λάιμ, kale και φάρο

Υλικά

Υλικά

1.300 γρ. μπριζολάκια χοιρινά (κομμένα χοντρά)

1/3 φλ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κ.σ. χυμό λάιμ

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. μέλι

500 γρ. μαγειρεμένο φάρο*

300 γρ. καθαρισμένο, πλυμένο και ζεματισμένο kale (ή σπανάκι ή σέσκουλο)

4 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια  καβουρδισμένα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε τα μπριζολάκια μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά και ρίχνουμε πιπέρι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο, γυρίζουμε από την άλλη και ρίχνουμε και άλλο πιπέρι.

Μαγειρεύουμε περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κρέας απ΄ έξω και να χάσει στο εσωτερικό το ρόδινο χρώμα (ελέγχουμε κόβοντας με ένα μυτερό μαχαίρι στο πιο χοντρό μέρος).

Σβήνουμε με το κρασί, ξύνουμε τον πάτο με ξύλινη σπάτουλα, αφαιρούμε το χοιρινό από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε ζεστό σε προθερμασμένο φούρνο 80ο C.

Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λάμι, το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι και 1 κ.γ.

αλάτι.

Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του λάιμ.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το φάρο.

Μεταφέρουμε τα μπριζολάκια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το kale ή το σπανάκι ή το σέσκουλο.

Μαγειρεύουμε 4–5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε αμέσως.*Το φάρο είναι ένα δημητριακό, κάπως σαν σιτάρι, με ελαφριά γεύση ξηρού καρπού, που όταν μαγειρευτεί προσφέρει μια μαστιχωτή υφή. Μπορεί να αντικατασταθεί με αποφλοιωμένο κριθάρι (ή σπελτ –είναι και αυτό είδος δημητριακού- ή κινόα).

Το κριθάρι χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος.

Α.Τ.

Επίσης...

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.