Υλικά
1 1/2 κ. χοιρινό μπούτι κομμένο κομματάκια Υλικά (για 6 άτομα)
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
3 κυδώνια
2 λεμόνια ζουμερά , σε χυμό
1 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί (ροδίτης αμπελώνα Αμυνταίου)
250γρ βούτυρο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε κατσαρόλα, ροδίζουμε τα κρεμμύδια , προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.
Το σβήνουμε με το κρασί.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε φέτες, τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα σοτάρουμε λίγο στο υπόλοιπο βούτυρο.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ½ ώρα.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κυδώνια στο κρέας και τα βράζουμε για ακόμη 45λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας Σκλήθρου.
Το συνοδεύουμε με ένα κρασί της αμπελουργικής ζώνης Αμύνταιου από τις ποικιλίες merlot και ξινόμαυρο (Πετραία Γη ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ)