Xοιρινό με αγκινάρες (από το βιβλίο «52 Συνταγές υγείας – Πλήρης διατροφή για γερό οργανισμό»)

Συνταγή

Xοιρινό με αγκινάρες (από το βιβλίο «52 Συνταγές υγείας – Πλήρης διατροφή για γερό οργανισμό»)
Υλικά

350 γρ. φιλέτο χοιρινό, κομμένο
500 γρ. αγκινάρες από κονσέρβα, ή κατεψυγμένες, κομμένες
2 κρεμμύδια, κομμένα
25 γρ. ελαιόλαδο
150 ml κρέμα γάλακτος light
μαϊντανό
λίγο αλατοπίπερο

4 μερίδες/300 θερμίδες

Εκτέλεση

Σωτάρετε στο τηγάνι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Βάζετε το χοιρινό και συνεχίζετε να σωτάρετε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτετε τις αγκινάρες και τις αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά.
Pίχνετε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
Σιγοβράζετε για άλλο 1 λεπτό ώσπου να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε το χοιρινό ζεστό.

Διατροφικά στοιχεία:
Βιταμίνη C
Φυτικές ίνες
Πρωτεΐνες


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος