Χοιρινό κότσι καραμελωμένο σε μαύρη μπίρα και πατατούλες φούρνου (του σεφ Γιάννη Στανίτσα)

Συνταγή

Χοιρινό κότσι καραμελωμένο σε μαύρη μπίρα και πατατούλες φούρνου (του σεφ Γιάννη Στανίτσα)
Υλικά

1 μπροστινό χοιρινό κότσι με πέτσα 
500 γρ. πατατούλες baby
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
1 κ.γ. ολόκληροι κόκκοι πιπέρι
350 ml μαύρη μπίρα
3-5 σκελίδες σκόρδο
4-6 ξερά φύλλα δάφνης
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στη μέση
1 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανου
1 κ.γ. κόκκοι μπαχάρι
50 γρ. μουστάρδα
80 ml. υγρή βύνη*

Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαθύ μπολ (που να χωράει το κότσι) το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τη δάφνη, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο και το μπαχάρι, τη βύνη και τη μουστάρδα. Τα ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε γύρω γύρω το κότσι και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140οC  βαθμούς και ψήνουμε το κότσι μαζί με 1 ποτήρι νερό, σκεπασμένο καλά με αλουμινόχαρτο, για 3 ώρες. Στο τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε τις πατατούλες. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε την περισσότερη από την πυκνή σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε την μπίρα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει σαν γλάσο.
Σερβίρουμε το κότσι και τις πατάτες περιχύνοντας με το γλάσο μπίρας.
*Αντικαθιστούμε την υγρή βύνη, που είναι ένα επαγγελματικό υλικό με γλυκιά γεύση, με μελάσα ή μέλι -όχι θυμαρίσιο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος