Υλικά
1 ½ κ. χοιρινό σπάλα με κόκκαλο σε μικρά κομμάτιαΥλικά
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
2 φλ. σέλερι, τα κοτσάνια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
3 καρότα σε κομμάτια 2 εκ.
1 ½ φλ. χυμός ντομάτας
6 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τα καρότα και το μπαχάρι και τα σοτάρουμε για 2 -3 λεπτά Ρίχνουμε καυτό νερό, ίσα να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας.
Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρέας γύρω στη 1 ώρα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σέλερι και τη ντομάτα.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας (αν δούμε ότι κινδυνεύουν να λιώσουν τα λαχανικά τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το κρέας μόνο του).
Α.Τ.