banner
banner
banner

Χοιρινό κοκκινιστό με μπίρα και μήλα

Συνταγή

Χοιρινό κοκκινιστό με μπίρα και μήλα
Υλικά

1 ½ κ. χοιρινό σπάλα, κομμένο σε μπουκιές 
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 καρότα κομμένα σε κυβάκια
2 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης 
1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας
350 ml ξανθή μπύρα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
500 γρ. χυλοπίτες ή παπαρδέλες ή λαζανάκια
3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σοτάρουμε μέχρι να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε μπολ.  Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα καρότα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 10 λεπτά. Επιστρέφουμε το χοιρινό μαζί τους χυμούς του στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρουν όλα τα υλικά μαζί μια βράση, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τη μπύρα και το φύλλο δάφνης. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζουμε 50 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό). Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα μήλα και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά, μέχρι να χυλώσει και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Σερβίρουμε επάνω στις βρασμένες χυλοπίτες ή στις παπαρδέλες ή στα λαζανάκια, μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού. 


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος