Υλικά
1 ½ κ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο κομμένο σε μέτριες μερίδεςΥλικά
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στη μουλινέτα
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
¾ φλ. χυμός ντομάτας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού γλυκό λευκό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 –6 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά ρίχνουμε νερό ίσα να το σκεπάζει, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε ελάχιστο καυτό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή βραστές ή ζυμαρικά βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό ή με λευκό ρύζι.
Α.Τ.