Follow us

Χοιρινό κατσαρόλας με πορτοκάλι και τσίλι

Χοιρινό κατσαρόλας με πορτοκάλι και τσίλι

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. χοιρινή σπάλα κομμένη σε μερίδες 

5 μέτρια πράσα, μόνο το λευκό μέρος κομμένος σε ροδέλες μήκους 5 εκ.

6 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 5 εκ. ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

1 αστεροειδής γλυκάνισος σπασμένος

3 μικρές κόκκινες ξερές καυτερές πιπεριές  πλυμένες, χωρίς τους σπόρους και τις μεμβράνες και κομμένες σε φετούλες

½ φλ. ξηρό sherry

φλούδα 2 μεγάλων πορτοκαλιών σε λωρίδες

¾ φλ. χυμός πορτοκαλιού

1/3 φλ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

2 μέτριες κλημεντίνες ή μανταρίνια χωρισμένα σε φέτες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές γυρίζοντάς το συνεχώς με ξύλινη λαβίδα, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα παντού.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τα πράσα σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) και στρώνουμε από πάνω το κρέας.

Πασπαλίζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον γλυκάνισο και την καυτερή πιπεριά και λίγο αλάτι.

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το σέρι, τη φλούδα και τον χυμό πορτοκαλιού, τη σάλτσα σόγιας και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό.

Φέρνουμε το φαγητό σε βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με λαδόκολλα να περισσεύει από τα πλάγια της, βάζουμε το καπάκι πάνω από τη λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μεγάλη βαμβακερή πετσέτα διπλωμένη στα τέσσερα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και μαγειρεύουμε για 5–6 ώρες.

Αν το κρέας δεν έχει γίνει, μαγειρεύουμε λίγη ώρα ακόμα.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα ή ένα κόσκινο βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και το αφήνουμε σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο 60ο C.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε καθαρή μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τις φέτες από τις κλημεντίνες ή τα μανταρίνια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 6–8 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε 2–3 κ.σ επάνω στο κρέας και το πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο.

Σερβίρουμε την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά και συνοδεύουμε με λευκές ταλιατέλες ή πέτουρα ή ματσάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.