banner
banner

Χοιρινό και ντομάτα, ο ασυνήθιστος συνδυασμός

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Χοιρινό και ντομάτα, ο ασυνήθιστος συνδυασμός

Δεν βλέπουμε και πολύ συχνά συνταγές που να ενώνουν το χοιρινό με τη ντομάτα. Για ορισμένους ουρανίσκους, μάλιστα, η γεύση «ακούγεται» έως και παράξενη. Και λέμε «ακούγεται», διότι όταν ξεπεράσουν την προκατάληψη και φθάσει η πρώτη πιρουνιά στο στόμα, διαπιστώνουν ότι το κοκκινιστό χοιρινό δεν υπολείπεται σε γεύση, σε σχέση με τις λεμονάτες και κρασάτες εκδοχές του. Και γιατί όχι, άλλωστε: το χοιρινό έχει γλυφή γεύση και η ντομάτα τη συμπληρώνει όμορφα με τους όξινους τόνους της. Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα τονίζουν το σύνολο και το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο είναι εξαιρετικοί παρτενέρ σε αυτόν τον ασυνήθιστο συνδυασμό. Αν το φαγητό δεν περιέχει πατάτες, ένα απλό λευκό ρύζι ή απλά βραστά ζυμαρικά είναι η πιο κατάλληλη γαρνιτούρα, ακόμα κι αν συμμετέχουν όσπρια στη συνταγή. 

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος