Follow us

Χοιρινό και ντομάτα, ο ασυνήθιστος συνδυασμός

Χοιρινό και ντομάτα, ο ασυνήθιστος συνδυασμός

Δεν βλέπουμε και πολύ συχνά συνταγές που να ενώνουν το χοιρινό με τη ντομάτα. Για ορισμένους ουρανίσκους, μάλιστα, η γεύση «ακούγεται» έως και παράξενη. Και λέμε «ακούγεται», διότι όταν ξεπεράσουν την προκατάληψη και φθάσει η πρώτη πιρουνιά στο στόμα, διαπιστώνουν ότι το κοκκινιστό χοιρινό δεν υπολείπεται σε γεύση, σε σχέση με τις λεμονάτες και κρασάτες εκδοχές του. Και γιατί όχι, άλλωστε: το χοιρινό έχει γλυφή γεύση και η ντομάτα τη συμπληρώνει όμορφα με τους όξινους τόνους της. Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα τονίζουν το σύνολο και το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο είναι εξαιρετικοί παρτενέρ σε αυτόν τον ασυνήθιστο συνδυασμό. Αν το φαγητό δεν περιέχει πατάτες, ένα απλό λευκό ρύζι ή απλά βραστά ζυμαρικά είναι η πιο κατάλληλη γαρνιτούρα, ακόμα κι αν συμμετέχουν όσπρια στη συνταγή.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…