banner
banner
banner

Χοιρινό φρικασέ με ποικιλία ανοιξιάτικων χόρτων

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022

Υλικά
Υλικά

1 ½ κ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μικρές μερίδες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ κ. κ. χόρτα για πίτα (παπαρούνες, μυρώνια, καυκαλίθρες, πικραλίδες, κλπ.)
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Τους ρίχνουμε αλάτι και τα τρίβουμε να μαραθούν. Τα στύβουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι τη μέση του φαγητού. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα χόρτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν το νερό τους, να μαλακώσουν και να γίνει τελείως το κρέας.


Α.Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος