Follow us

Χοιρινό φιλέτο με πουρέ κουνουπίδι, κους κους μπρόκολου με ξινόμηλο, ξερά φρούτα και σωλήνες καρότου με πετιμέζι και κύμινο

Χοιρινό φιλέτο με πουρέ κουνουπίδι, κους κους μπρόκολου με ξινόμηλο, ξερά φρούτα και σωλήνες καρότου με πετιμέζι και κύμινο

Υλικά

Υλικά

Για το χοιρινό

4 κομμάτια χοιρινού φιλέτου (ψαρονέφρι) 4 εκ. το καθένα 

2 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.σ βούτυρο

4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο

Αλάτι, πιπέρι

Για τα καρότα

4 μέτρια καρότα

4 κ.σ ελαιόλαδο

50 γρ. πετιμέζι

1 κ.σ κύμινο τριμμένο

Για το ξινόμηλο

2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε τέσσερα κομμάτια

100 γρ. βούτυρο

½ κ.γ κουρκουμάς

Για το κους κους μπρόκολου

200 γρ. φρέσκο μπρόκολο

2 κ. ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τα ξερά φρούτα

50 γρ. δαμάσκηνα

50 γρ. σύκα

50 γρ. βερίκοκα

50 γρ.  χουρμάδες

400 ml νερό

Για τον πουρέ κουνουπίδι

200 γρ. κουνουπίδι

70 ml ελαιόλαδο

200 ml ζωμός λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καρότα: βράζουμε ολόκληρα καρότα και τα κρυώνουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε.

Προσθέτουμε πετιμέζι και κύμινο και αφήνουμε να γλασαριστούν ελαφρά.

Ετοιμάζουμε τα ξερά φρούτα: βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα με το νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.

Τα αλέθουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό τους αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό.Ετοιμάζουμε τον πουρέ από κουνουπίδι: βάζουμε σε κατσαρόλα το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε μπλέντερ και αλέθουμε.

Διορθώνουμε σε γεύση με αλάτι και πιπέρι.Ετοιμάζουμε το κους κους του μπρόκολου: ψιλοκόβουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα χοιρινά φιλέτα με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.

Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τις γαρνιτούρες.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh"στη Ρόδο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε.

Προσθέτουμε πετιμέζι και κύμινο και αφήνουμε να γλασαριστούν ελαφρά.

Τα αλέθουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό τους αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό.Ετοιμάζουμε τον πουρέ από κουνουπίδι: βάζουμε σε κατσαρόλα το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε μπλέντερ και αλέθουμε.

Διορθώνουμε σε γεύση με αλάτι και πιπέρι.Ετοιμάζουμε το κους κους του μπρόκολου: ψιλοκόβουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα χοιρινά φιλέτα με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.

Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τις γαρνιτούρες.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh"στη Ρόδο.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.