banner
banner
banner

Χοιρινή σπάλα γεμιστή με λιαστές ντομάτες και ελιές

Συνταγή

Χοιρινή σπάλα γεμιστή με λιαστές ντομάτες και ελιές
Υλικά

2 κιλά σπάλα χοιρινή ξεκοκκαλισμένη
20 λιαστές ντομάτες στο λάδι
20 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
5-6 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
1 κ.γ. ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
6-8 ντομάτες στο τσαμπί
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και κρατάμε το λάδι τους. Τις κόβουμε στα δύο, τις βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τις ελιές και τα φύλλα δεντρολίβανου και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο σε σκόνη, να γίνουν σαν αλοιφή. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το κρέας επάνω σε λαδόκολλα και το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας σε όλη του την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το μείγμα λιαστές ντομάτες -ελιές -δεντρολίβανο και τυλίγουμε τη σπάλα σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Τη δένουμε για να κρατήσει το σχήμα της. Τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε 2 φλ. καυτό νερό ή ζωμό κρέατος. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει, γυρίζοντάς το μία-δύο φορές και ραντίζοντάς το συχνά με το ζουμί του -αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα καυτό νερό ή ζωμό. 15-20 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος τοποθετούμε γύρω από το κρέας τις φρέσκες ντομάτες. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπασμένο, κόβουμε τις κλωστές και σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες μαζί με τις ολόκληρες ντομάτες.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος