1, 5 κιλό κρέας, κομμένο σε κυβάκια
700 γρ. πράσα, μόνο το άσπρο τμήμα τους, κομμένο σε ροδέλες
αλάτι κοκκινοπίπερο και μαύρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίπος χοιρινό ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κ. κ. ξερή ρίγανη ή 2-3 κλαράκια φρέσκια
ξύσμα 1/2 λεμονιού
Πλένουμε κι αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στο τηγάνι με όσο νερό απόμεινε από το ξέπλυμα του. Ζεσταίνουμε το λίπος ή το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μαζί με το κρέας για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν τα πράσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το κρασί κι αφήνουμε το να εξατμιστεί στο μισό του για να σχηματιστεί ένα ζουμάκι. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως, με μεγάλες φέτες φρυγανισμένου ψωμιού περιχυμένες με ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με αφρίνα και ρίγανη, τριμμένη. Προαιρετικά: Μπορούμε να προσθέσουμε στην τηγανιά και 1 φρέσκο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες.