banner
banner
banner

Χοιρινή πρασο-τηγανιά

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023

Υλικά
Υλικά

1, 5 κιλό κρέας, κομμένο σε κυβάκια
700 γρ. πράσα, μόνο το άσπρο τμήμα τους, κομμένο σε ροδέλες  
αλάτι κοκκινοπίπερο και μαύρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίπος χοιρινό ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κ. κ. ξερή ρίγανη ή 2-3 κλαράκια φρέσκια
ξύσμα 1/2 λεμονιού

banner
Παρασκευή

Πλένουμε κι αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στο τηγάνι με όσο νερό απόμεινε από το ξέπλυμα του. Ζεσταίνουμε το λίπος ή το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μαζί με το κρέας για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν τα πράσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το κρασί κι αφήνουμε το να εξατμιστεί στο μισό του για να σχηματιστεί ένα ζουμάκι. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως, με μεγάλες φέτες φρυγανισμένου ψωμιού περιχυμένες με ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με αφρίνα και ρίγανη, τριμμένη. Προαιρετικά: Μπορούμε να προσθέσουμε στην τηγανιά και 1 φρέσκο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. 



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος