Υλικά
1 κιλό κομμάτι πανσέτας άκοπο χωρίς κόκαλοΥλικά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. πετιμέζι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
½ σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Τρίβουμε με αλάτι την πανσέτα και χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια που είναι το δέρμα.
Περνάμε από τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
Αλείφουμε με τη μαρινάδα, βάζουμε σε ταψί προσθέτοντας νερό όσο να καλύψει ίσα-ίσα την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 120’ στους 170 και 30’ στους 180 ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα και να αποκτήσει το δέρμα μια τραγανή υφή.