banner
banner
banner

Χοιρινή πανσέτα bbq σιγομαγειρεμένη με πετιμέζι (του Νικόλα Σταυρακάκη)

Συνταγή

Χοιρινή πανσέτα bbq σιγομαγειρεμένη με πετιμέζι  (του Νικόλα Σταυρακάκη)
Υλικά

1 κιλό κομμάτι πανσέτας άκοπο χωρίς κόκαλο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. πετιμέζι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
½ σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τρίβουμε με αλάτι την πανσέτα και χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια που είναι το δέρμα. Περνάμε από τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Αλείφουμε με τη μαρινάδα, βάζουμε σε ταψί προσθέτοντας νερό όσο να καλύψει ίσα-ίσα την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για 120’ στους 170 και 30’ στους 180 ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα και να αποκτήσει το δέρμα μια τραγανή υφή.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος