banner
banner
banner

Χοιρινή διπλοψημένη πανσέτα με σπαράγγια σοτέ και γλάσο ροδιού

Συνταγή

Χοιρινή διπλοψημένη πανσέτα με σπαράγγια σοτέ και γλάσο ροδιού
Υλικά

1 ½ κιλό χοιρινή πανσέτα χωρίς οστό, κομμένη σε μερίδες
1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και σοταρισμένα
½ σελινόριζα (περίπου 350 γρ.) σε κύβους
500 ml γάλα
100 γρ. βούτυρο
250 ml χυμό ροδιού σε σιρόπι
1 αστεροειδής γλυκάνισος
10 γρ. πάπρικα καπνιστή
20 γρ. αλάτι
5 γρ. χονδροσπασμένο πιπέρι
5 γρ.  θυμάρι φρέσκο

banner
Εκτέλεση

Καρυκεύουμε και ψήνουμε την πανσέτα για 2 ώρες περίπου σε προθερμασμένο φούρνο 170°C. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για να την κόψουμε εύκολα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σελινόριζα και το γάλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρουμε τη σελινόριζα με το γάλα σε μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι και βούτυρο και πολτοποιούμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα σπαράγγια μέχρι να να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν τραγάνα. Σερβίρουμε, βάζοντας στο πιάτο τον πουρέ της σελινόριζας, το γλάσο από το ρόδι που έχουμε αρωματίσει με τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα σπαράγγια. Περνάμε για λίγο την παντσέτα από αντικολλητικό τηγάνι για να ροδίσει και τοποθετούμε και αυτή στο πιάτο ρίχνοντας επάνω λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαύρη Χήνα" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος