Υλικά
Υλικά
1 κιλό χοιρινή παντσέτα, κομμένη σε λωρίδες πάχους 2,5 εκ
για τη μαρινάδα:
4 κ. σ. ελαιόλαδο
6-8 κ .σ. "σάλτσα μυρτιά" Πυλιακή γη
1 κ. σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
1/2- 1 κ. κ. καυτερό μπούκοβο ή τσίλι
2 κ. κ. καπνιστή πάπρικα
1 κ. κ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ. κ. ξερό θυμάρι, ψιλο-τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το κρέας, που θα σκεπάζεται από τη μαρινάδα.
Ρίχνουμε τις κομμένες παντσετούλες στη μαρινάδα και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να τις τυλίξουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μείνει για 8-10 ώρες στη μαρινάδα μέχρι να διαποτιστεί καλά.
Στη συνέχεια απλώνουμε τις παντσετούλες σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα τους και τις βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο στους 190°C, για 1 ώρα περίπου.
Τις σερβίρουμε με βραστές πατάτες, τις οποίες σπάμε ελαφρά με το πιρούνι τις περιχύνουμε με λίγο βούτυρο και τις βάζουμε να ψηθούν στο γκριλ του φούρνου.
Τις σερβίρουμε συνοδεύοντας τες από μια πράσινη σαλάτα.Θ.Τ.