banner
banner
banner

Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα

Συνταγή

Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα
υλικά

1 κ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού, πάχους 2 εκ. 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
6-7 κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ή 
1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι

banner
παρασκευή

Ανακατεύουμε σε ταψάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μπριζολάκια σε απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε στη μαρινάδα για 1.30' ώρα το λιγότερο, αποβραδίς καλύτερα. Τα γυρίζουμε δυο-τρεις φορές όσο μαρινάρονται. Τα βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί την πολλή μαρινάδα από πάνω τους. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου, 7'-8' από κάθε πλευρά, ανάλογα και με τη φωτιά. Αν ψήνουμε στο φούρνο, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε περίπου 10 εκ. από το γκριλ. Οταν κοντεύουν να ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι από τις δύο πλευρές. Το χοιρινό κρέας πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει. Τα σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτσα με βάση το γιαούρτι και μπαχαρικά ή μια σάλτσα με περασμένη στον τρίφτη ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος