Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα

Συνταγή

Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα
υλικά

1 κ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού, πάχους 2 εκ. 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
6-7 κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ή 
1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι

παρασκευή

Ανακατεύουμε σε ταψάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μπριζολάκια σε απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε στη μαρινάδα για 1.30' ώρα το λιγότερο, αποβραδίς καλύτερα. Τα γυρίζουμε δυο-τρεις φορές όσο μαρινάρονται. Τα βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί την πολλή μαρινάδα από πάνω τους. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου, 7'-8' από κάθε πλευρά, ανάλογα και με τη φωτιά. Αν ψήνουμε στο φούρνο, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε περίπου 10 εκ. από το γκριλ. Οταν κοντεύουν να ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι από τις δύο πλευρές. Το χοιρινό κρέας πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει. Τα σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτσα με βάση το γιαούρτι και μπαχαρικά ή μια σάλτσα με περασμένη στον τρίφτη ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος