Υλικά
Υλικά
4 λευκόσαρκα ροδάκινα
4 νεκταρίνια
40 γρ βούτυρο
4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 ml παλαιωμένο μοσχάτο Σάμου
1 κ. σ. ψαλιδισμένα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ή ψιλά φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Ζεματάτε τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια σε καυτό νερό για ½ λεπτό.
Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και τα κόβουμε στα οκτώ, σε φέτες.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τις μπριζόλες, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις θωρακιστούν από όλες τις πλευρές τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις αφήνουμε να σιγομαγειρεύονται, σε χαμηλή φωτιά, πάντα.
Όταν θα έχει μελώσει και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέσα στο τηγάνι, για 10 λεπτά ακόμα.
Τα βγάζουμε όλα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί για να ξεκολλήσουμε τις καραμέλες του.
Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζουμε τα φρούτα με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σημ. Μπορούμε να συνοδέψουμε το φαγητό αυτό με φρέσκα ζυμαρικά ή με πατάτες. Θ.Τ.Updated: 20/07/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 15/08/14