banner
banner
banner

Χοιρινές μπριζόλες με ροδάκινα και νεκταρίνια

Συνταγή

Χοιρινές μπριζόλες με ροδάκινα και νεκταρίνια
Υλικά

4 λευκόσαρκα ροδάκινα
4 νεκταρίνια
40 γρ βούτυρο
4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 ml παλαιωμένο μοσχάτο Σάμου
1 κ. σ. ψαλιδισμένα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ή ψιλά φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Παρασκευή

Ζεματάτε τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια σε καυτό νερό για ½ λεπτό. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και τα κόβουμε στα οκτώ, σε φέτες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τις μπριζόλες, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις θωρακιστούν από όλες τις πλευρές τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις αφήνουμε να σιγομαγειρεύονται, σε χαμηλή φωτιά, πάντα. Όταν θα έχει μελώσει και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέσα στο τηγάνι, για 10 λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε όλα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί για να ξεκολλήσουμε τις καραμέλες του. Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζουμε τα φρούτα με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σημ. Μπορούμε να συνοδέψουμε το φαγητό αυτό με φρέσκα ζυμαρικά ή με πατάτες.
 
Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος