Υλικά
1 κ. ψαρονέφρι ή μπούτι κομμένο σε μπουκιέςΥλικά
100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini
¾ φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
2 φλ. τσ. κρασί λευκό ξηρό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μανιτάρια να μουσκέψουν για σαράντα λεπτά σε 4 φλιτζάνια χλιαρό νερό.
Αφού μαλακώσουν, τα στύβουμε με τα χέρια σας να στραγγίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κρατάμε το νερό τους.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές μέχρι να κοκκινίσει καλά.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το θυμάρι και το σκόρδο, ανακατεύουμε μια δυο φορές και σβήνουμε το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το νερό τους, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
Μισή ώρα πριν το κρέας μαλακώσει τελείως και δέσει η σάλτσα του, αλατοπιπερώνουμε.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο ψικολομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σαν μεζέ ή μαζί με πουρέ πατάτας ή με λευκό ρύζι και παρμεζάνα.
Α.Τ.