banner
banner
banner

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι

Συνταγή

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι
υλικά

1400 γρ. χοιρινό ψαχνό γιά σουβλάκια 
γιά τη μαρινάδα:
250 γρ. γιαούρτι απλό (καλύτερα πρόβειο)
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
1 κ.γ. κουρκουμά 
1-2 σκ. σκόρδο τριμμένες
1/2 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. Το κόβουμε σε κομμάτια γιά σουβλάκια, αρκετά μεγάλα (περίπου 30 γρ. το καθένα), γιά να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια, να τυλιχτούν καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον (5-6 ώρες ιδανικά). Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 45'-1 ώρα πριν το ψήσιμο και περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια σκέτα, ή με τετράγωνα κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα, φροντίζοντας κάθε σουβλάκι να αντιστοιχεί σε μιά μερίδα. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα (ή στο γκριλ του φούρνου) σε μέτρια φωτιά.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος