Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλεςΥλικά
1 ροδάκινο με σκληρή σάρκα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο
2 κ.σ. λευκό κρασί
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 φέτα μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα μπριζολάκια σε αντικολλητικό σκεύος.
Μόλις ψηθούν τα βάζουμε στην άκρη.
Πλένουμε το ροδάκινο, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Στο σκεύος που ψήσαμε τα μπριζολάκια ρίχνουμε το βούτυρο και το μπέικον ψιλοκομμένο και καραμελώνουμε τις φέτες του ροδάκινου.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το λεμόνι και το δεντρολίβανο.
Βάζουμε τις μπριζόλες ξανά στο σκεύος μέσα στη σάλτσα από τα ροδάκινα για 2-3 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα.