banner
banner

Χοιρινά μπριζολάκια με ροδάκινα και δεντρολίβανο

Συνταγή

Χοιρινά μπριζολάκια με ροδάκινα και δεντρολίβανο
Υλικά

2 χοιρινές μπριζόλες
1 ροδάκινο με σκληρή σάρκα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο
2 κ.σ. λευκό κρασί
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 φέτα μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ψήνουμε τα μπριζολάκια σε αντικολλητικό σκεύος. Μόλις ψηθούν τα βάζουμε στην άκρη. Πλένουμε το ροδάκινο, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες.  Στο σκεύος που ψήσαμε τα μπριζολάκια ρίχνουμε το βούτυρο και το μπέικον ψιλοκομμένο και καραμελώνουμε τις φέτες του ροδάκινου. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε  την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το λεμόνι και το δεντρολίβανο. Βάζουμε τις μπριζόλες ξανά στο σκεύος μέσα στη σάλτσα από τα ροδάκινα για 2-3 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος