banner
banner
banner

Χοιρινά μπιζολάκια με γλυκοπικάντικη μαρινάδα

Συνταγή

Χοιρινά μπιζολάκια με γλυκοπικάντικη μαρινάδα
υλικά

1 1/2 κ. μικρά χοιρινά μπριζολάκια
μαρινάδα:
2 κ.σ. μέλι 
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 σκ.σκόρδο λυωμένες
1/3 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
συνοδευτικό:
500 γρ. τοματίνια
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

banner
παρασκευή

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε τα μπριζολάκια. Τα κλείνουμε όλα σε πλαστική σακούλα τροφίμων που σφραγίζει και αφήνουμε να μαριναριστούν 1 ώρα ή περισσότερο. Αν τα έχουμε αφήσει στο ψυγείο, τα βγάζουμε τουλάχιστον 30' πριν το ψήσιμο. Αφαιρούμε το περίσσευμα της μαρινάδας από το καθένα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου περίπου 5' από κάθε πλευρά. Εν τω μεταξύ λαδώνουμε τα τοματίνια, τα βάζουμε στη σειρά σε απλωτό σκεύος και τα ραντίζουμε με λίγη ζάχαρη και αλάτι. Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν, περίπου 10'. Τα ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε το ψήσιμο 2' ακόμα. Βγάζουμε τα μπριζολάκια και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρο, να διατηρηθούν ζεστά. Βάζουμε το περιεχόμενο της σακούλας (τη μαρινάδα μαζί με τους χυμούς του κρέατος) σε κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρά. Σερβίρουμε τα μπριζολάκια με τη μαρινάδα και τα τοματίνια. Το ίδιο γίνεται και με παϊδάκια από πρόβατο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος