Υλικά
προετοιμασία: 20 λεπτά, μαγείρεμα: 20 λεπτά, άτομα: 4 Υλικά
2 ψαρονέφρια (900 γραμμάρια συνολικά)
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 ml λευκό ξηρό κρασί
100 ml ζωμό κοτόπουλου
200 γραμμάρια μετσοβόνε, κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
120 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170o C.
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες ενός εκατοστού.
(Τα κομμάτια αυτά τα ονομάζω φιλετάκια.) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλετάκια σε δυνατή φωτιά, έτσι ώστε να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα.
(Καλό είναι να κάνετε δύο τηγανιές.) Μεταφέρετε τα φιλετάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί -το τηγάνι δεν το πλένετε ακόμα- και βάζετε σε καθένα από πάνω ένα κομμάτι μετσοβόνε.
Τα αφήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά, ώστε να ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους και να λιώσει το τυρί.
Στο τηγάνι όπου σοτάρατε τα ψαρονέφρια ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 βούτυρο και τσιγαρίζετετα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο.
Μόλις μαλακώσουν, σβήνετε με το κρασί και το ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσει ώσπου να εξατμιστεί στο 1/4.
Στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε ώσπου να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνετε και δοκιμάζετε.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα φιλετάκια με το μετσοβόνε, περιχύνοντας με λίγη σάλτσα.
Συνοδεύετε με φρέσκα ντοματίνια, τα οποία, εάν θέλετε, μπορείτε να τα φουρνίσετε για λίγα λεπτά.
Επίσης, σε αυτό το πιάτο ταιριάζουν πολύ και μικρές πατάτες στο φούρνο.Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες