banner
banner
banner

Χιουνκιάρ Μπεγεντί

Συνταγή

Χιουνκιάρ Μπεγεντί
Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. αρνί
50 γρ. βούτυρο
2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
100 γρ. γάλα
25 γρ. αλεύρι
25 γρ. βούτυρο
50 γρ. κασέρι τριμμένο
Αλάτι

banner
Εκτέλεση

Κρέας

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 50 γρ. βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε το κρέας και όταν αφήσει τα υγρά του, σκεπάζουμε. Ψήνουμε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει. Αλατίζουμε. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.



Πουρές μελιτζάνας

Ψήνουμε σε κάρβουνα ή σε φλόγα τις μελιτζάνες, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζουμε, τις πλένουμε και τις ψιλοκόβουμε. Τις κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 25 γρ. βούτυρο και το

λιώνουμε. Προσθέτουμε τα 25 γρ. αλεύρι και ψήνουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε και το γάλα σταδιακά, για να μη σβωλιάσει, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το τυρί και το αλάτι. Όταν γίνει πηχτός πουρές, σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω τοποθετούμε το κρέας, που έχουμε ετοιμάσει.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος