Follow us

Χεράκι αρνιού με λαχανικά στη γάστρα

Χεράκι αρνιού με λαχανικά στη γάστρα

Υλικά

Υλικά

1 «χεράκι» αρνιού περί το 1, 5 κιλό καθαρό κρέας, κομμένο σε κυβάκια

50 γρ. αλεύρι 

2 κ. σ. ελαιόλαδο

400 γρ. ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια

1 κρεμμύδι κομμένο στα οκτώ

1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ. κ. δεντρολίβανο, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 

4 μεγαλούτσικα καρότα, κομμένα σε ροδέλες

4 πατάτες, κομμένες σε κύβους

200-300 γρ. καθαρισμένο αρακά (ή κατεψυγμένο)

200 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα

1 κ. κ. αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε το αλεύρι σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγα κομμάτια αρνιού κάθε φορά κινώντας τη σακούλα για να αλευρωθούνε καλά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια.

Σοτάρουμε το αρνάκι στο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί, το ρίχνουμε στη γάστρα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες το δεντρολίβανο και το σκόρδο, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοψήνουμε το κρέας για 2 ώρες σε προθερμασμένο, στους 170ο С, φούρνο.

Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες, σκεπάζουμε το σκεύος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 ακόμα ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προσθέτουμε τον αρακά και τα μανιτάρια και τα ζεσταίνουμε μέσα στα υγρά του κρέατος.

Αφήνουμε να βράσουν μαζί, για 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.