Υλικά
400 γρ. χέλι καπνιστό Υλικά για 4 μερίδες
5 παντζάρια
1 πορτοκάλι, το χυμό
2 πορτοκάλια
1 λεμόνι, το χυμό
10 ml ελαιόλαδο
5 φύλλα βασιλικού
5 φύλλα ξυνίθρας
5 σταγόνες bitters Angostura
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Περνάμε το χέλι για λίγο από τη σχάρα, σε δυνατή φωτιά.
Τους βολβούς από τα παντζάρια τους τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και λίγο αλάτι και τους ψήνουμε σε φούρνο στους 200 για 1,5 ώρα.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα, βάζοντας σε ένα μπλέντερ τα πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια, το χυμό από το λεμόνι, τα 10ml ελαιόλαδο και τα πέντε φύλλα βασιλικού.
Χτυπάμε δυνατά, δοκιμάζουμε ελέγχοντας το αλατοπίπερο και προσθέτουμε πέντε σταγόνες bitters.
Ξεφλουδίζουμε τα ψημένα παντζάρια και μαζί με τον χυμό του ενός πορτοκαλιού τα κάνουμε πουρέ σε ένα μπλέντερ.
Σερβίρουμε, βάζοντας στο πιάτο λίγο από τον πουρέ παντζάρι.
Δίπλα το χέλι και στη μέση τη σάλτσα, διακοσμώντας με τα φύλλα.