banner
banner
banner

Χειμωνιάτικο πορτοκαλί τουρλού

Συνταγή

Χειμωνιάτικο πορτοκαλί τουρλού
Υλικά

3 κόκκινες γλυκοπατάτες
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα
400 γρ. καρότα
10 σκελίδες σκόρδο
3 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
1 φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα (δεντρολίβανο, ρίγανη, λεβάντα, φασκόμηλο)
Αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες, δεν τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια 4 εκ.. Καθαρίζουμε την κολοκύθα  και τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια ίσου μεγέθους με την κολοκύθα.  Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις αφήνουμε ολόκληρες. Κόβουμε κάθε κρεμμύδι σε 6 κομμάτια. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με τον κόλιανδρο, τα αρωματικά βότανα και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα ανακατεύοντας προσεκτικά 1 -2 φορές. Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 20 λεπτά να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, μαζί με πλιγούρι ή λευκό ή καστανό ρύζι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος