Follow us

Χειμωνιάτικο πορτοκαλί τουρλού

Χειμωνιάτικο πορτοκαλί τουρλού

Υλικά

Υλικά

3 κόκκινες γλυκοπατάτες

300 γρ. κόκκινη κολοκύθα

400 γρ. καρότα

10 σκελίδες σκόρδο

3 κόκκινα ξερά κρεμμύδια

1 ½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο

1 φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα (δεντρολίβανο, ρίγανη, λεβάντα, φασκόμηλο)

Αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες, δεν τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια 4 εκ..

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια ίσου μεγέθους με την κολοκύθα. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις αφήνουμε ολόκληρες.

Κόβουμε κάθε κρεμμύδι σε 6 κομμάτια.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με τον κόλιανδρο, τα αρωματικά βότανα και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα ανακατεύοντας προσεκτικά 1 -2 φορές.

Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 20 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε, αν θέλουμε, μαζί με πλιγούρι ή λευκό ή καστανό ρύζι.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.