Χαψοπίλαβον (πιλάφι με γαύρους)

Συνταγή

Χαψοπίλαβον (πιλάφι με γαύρους)
Υλικά

½ κ. φρέσκα χαψία (γαύροι)
1 ½  φλ. πληγούρι ή ρύζι
4 φλ. νερό.
2  ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλ. ελαιόλαδο
2 -3 κ.σ. μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χαψία και τα φιλετάρουμε. Αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε σε σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το πλιγούρι και το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Πέντε λεπτά πριν βράση τελείως το πλιγούρι προσθέτουμε τα χαψία και το μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και το τάπωμα, αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά να πιεί τα υγρά του και να γίνουν τα χαψία και σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος