1 κ. μοσχαρίσιος κιμάς (με περιεκτικότητα σε λίπος περ. 20%)
4 στρογγυλά ψωμάκια (buns)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γαρνιτούρα: μουστάρδα, αγγουράκια τουρσί, φέτες ντομάτας, φύλλα από σαλάτα, ροδέλες από ξερό κρεμμύδι
Ζυμώνουμε ελαφρά τον κιμά με το αλατοπίπερο και σχηματίζουμε μπιφτέκια λίγο μεγαλύτερα από την περίμετρο που έχουν τα ψωμάκια. Πιέζουμε το κέντρο της επιφάνειας με τα δάχτυλά μας να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε τα χάμπουργκερ για 5 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τα ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ψήνουμε τα ψωμάκια κομμένα στα δύο με με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 30 δευτερόλεπτα. Αλείφουμε το μισό ψωμάκι με μουστάρδα, βάζουμε μια φέτα ντομάτα, αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο και ένα-δυο φύλλα σαλάτας, ακουμπάμε το χάμπουργκερ, προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.