banner
banner
banner

Χάμπουργκερ με ντομάτα, φύλλα σαλάτας και αγγουράκια τουρσί

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023

Υλικά
Υλικά

1 κ. μοσχαρίσιος κιμάς (με περιεκτικότητα σε λίπος περ. 20%)
4 στρογγυλά ψωμάκια (buns)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γαρνιτούρα: μουστάρδα, αγγουράκια τουρσί, φέτες ντομάτας, φύλλα από σαλάτα, ροδέλες από ξερό κρεμμύδι

banner
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε ελαφρά τον κιμά με το αλατοπίπερο και σχηματίζουμε μπιφτέκια λίγο μεγαλύτερα από την περίμετρο που έχουν τα ψωμάκια. Πιέζουμε το κέντρο της επιφάνειας με τα δάχτυλά μας να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε τα χάμπουργκερ για 5 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τα ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ψήνουμε τα ψωμάκια κομμένα στα δύο με με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 30 δευτερόλεπτα. Αλείφουμε το μισό ψωμάκι με μουστάρδα, βάζουμε μια φέτα ντομάτα, αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο και ένα-δυο φύλλα σαλάτας, ακουμπάμε το χάμπουργκερ,  προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος