banner
banner
banner

Χάμπουργκερ με μείγμα μπαχαρικών

Συνταγή

Χάμπουργκερ με μείγμα μπαχαρικών
Υλικά

1 κιλό κιμάς ανάμεικτος, χοιρινός και μοσχαρίσιος, μια φορά κομμένος

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο στο χέρι ή ελαφρά στο μπλέντερ

3 σκ. σκόρδο, λιωμένες

1 χοντρή φέτα ψωμιού (μόνο την ψίχα)

1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου, κοπανισμένους

1 κ.σ.σπόρους κύμινου

1 κ.κ. μπούκοβο

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι



Συνοδευτικό

Ντομάτες σε κυβάκια, αγγούρι και κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανός, λίγο κύμινο σκόνη, αλάτι, λεμόνι, πάπρικα: όλα ανακατεμένα με γιαούρτι στραγγιστό.

banner
Παρασκευή

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το μπούκοβο. Πριν μαλακώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε μισό λεπτό, να καραμελώσει. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την ψίχα σε κομματάκια. Ζυμώνουμε με το κρεμμύδι και όλη τη σάλτσα του τηγανιού. Σε ένα ταψάκι αναμειγνύουμε τον κιμά με το μείγμα του τηγανιού, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Αφού ζυμώσουμε καλά, πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα, που έχει κάψει (στα κάρβουνα, στο γκριλ ή σε μαντεμένια σχάρα). Σερβίρουμε με τη σαλάτα γιαουρτιού και ζεστές πίτες.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος