Follow us

Χαμόν + προσούτο

Γιατί μας αρέσουν τόσο πολύ το σπανιόλικο χαμόν και το ιταλικό προσούτο; Επειδή είναι πολύ νόστιμα, και η γεύση τους πολυσύνθετη καθώς και σοφιστικέ. Η ουσία της δημοτικότητάς τους, πάντως, βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο umami που διαθέτουν.

Χαμόν + προσούτο

κατά μέσον όρο 337 μονάδες ανά 100 γρ. έπειτα από 12 μήνες ωρίμανσης, οι οποίες αυξάνονται, φυσικά, έπειτα από 18, 24 ή και 36 μήνες ωρίμανσης. Δοκίμασα προσφάτως στην Ισπανία ένα διαμάντι jamon iberico bellota 42 μηνών κι έμεινα… Αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ωρίμανσης των χοιρινών μπουτιών είναι ότι ένζυμα αποδομούν τις σύνθετες πρωτεΐνες του κρέατος σε απλούστερα αμινοξέα και το umami αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Γι' αυτό η βαθιά νοστιμάδα τους απλώνεται σε ολόκληρο τον ουρανίσκο και ξεχνάει να φύγει. Δ.Α.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;