Follow us

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σάλτσα καρύδας (Κιμ Πακ)

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σάλτσα καρύδας (Κιμ Πακ)

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό

2 κ.σ. μαργαρίνη

2 ποτήρια γάλα

1 ποτήρι ζάχαρη

½ ποτηριού σπασμένα αμύγδαλα

½ κ.γ. γαρίφαλο

½ κ.γ. κανέλα


Για τη σάλτσα

1 κ.σ. νερό

1 κουτί γάλα καρύδας

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Παρασκευή

Σιγοβράζουμε τη ζάχαρη με το γάλα καρύδας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (5-7 λεπτά).

Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το νερό, το προσθέτουμε στο γάλα καρύδας και ανακατεύουμε, μέχρι η σάλτσα να πήξει.

Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά του γλυκού σε σιγανή φωτιά και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξουν (5-7 λεπτά).

Κατόπιν, ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη για να τονιστούν τα αρώματα του χαλβά.

Το αφήνουμε να κρυώσει, για 10 λεπτά, βάζουμε το μίγμα σε φορμάκι και σερβίρουμε το χαλβά χλιαρό, με τη σάλτσα του.

Απίθανη συνύπαρξη δυο εκ πρώτης όψεως άγνωστων γεύσεων.

Σφίγγουν το χέρι, διατηρώντας καθεμιά ατόφια την ταυτότητά της.