banner
banner
banner

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σάλτσα καρύδας (Κιμ Πακ)

Συνταγή

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σάλτσα καρύδας (Κιμ Πακ)
Υλικά (για 2 άτομα)

2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό

2 κ.σ. μαργαρίνη

2 ποτήρια γάλα

1 ποτήρι ζάχαρη

½ ποτηριού σπασμένα αμύγδαλα

½ κ.γ. γαρίφαλο

½ κ.γ. κανέλα



Για τη σάλτσα

1 κ.σ. νερό

1 κουτί γάλα καρύδας

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κ.σ. κορν φλάουρ

banner
Παρασκευή

Σιγοβράζουμε τη ζάχαρη με το γάλα καρύδας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (5-7 λεπτά). Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το νερό, το προσθέτουμε στο γάλα καρύδας και ανακατεύουμε, μέχρι η σάλτσα να πήξει. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά του γλυκού σε σιγανή φωτιά και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξουν (5-7 λεπτά). Κατόπιν, ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη για να τονιστούν τα αρώματα του χαλβά. Το αφήνουμε να κρυώσει, για 10 λεπτά, βάζουμε το μίγμα σε φορμάκι και σερβίρουμε το χαλβά χλιαρό, με τη σάλτσα του.

Απίθανη συνύπαρξη δυο εκ πρώτης όψεως άγνωστων γεύσεων. Σφίγγουν το χέρι, διατηρώντας καθεμιά ατόφια την ταυτότητά της.

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος