Follow us

Vegetarian για όλους

Vegetarian για όλους

Είναι πολλά τα φαγητά που γίνονται χωρίς κρέας και χωρίς ψάρι και είναι νόστιμα και χορταστικά. Όχι μόνο τα πιάτα με βάση τα όσπρια που συνήθως μας έρχονται πρώτα στο νου, αλλά και με ρίζες (καρότα, παντζάρια, πατάτες, σελινόριζες, κλπ) με ζυμαρικά, με πλιγούρι, με ρύζι (ακόμα καλύτερα αν τα ζυμαρικά είναι ολικής αλέσεως και το ρύζι καστανό) και ακόμα, τα κλασικά χειμωνιάτικα κηπευτικά, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, που βρίσκονται στην dream team των τροφίμων με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά. Το τυρί είναι πάντα σιγουράκι για πρόσθετη νοστιμιά, όμως, τα αρωματικά βότανα, το πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, είναι εξίσου ενδιαφέρων τρόπος για να αρτύσεις το φαγητό σου. Τα φαγητά χωρίς κρέας και ψάρι, είναι ένα καλό δώρο στον οργανισμό, ιδιαίτερα μετά από περιόδους κρεατοφαγικής κραιπάλης. Κάτι, πάντως, που χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας είναι ότι συχνά, το μαγείρεμα χωρίς κρέας και ψάρι χρειάζεται τον χρόνο του: τα όσπρια θέλουν μούλιασμα από την προηγουμένη και αρκετή ώρα μαγείρεμα, τα λαχανικά πρέπει να είναι φρέσκα για το καλύτερο γευστικό και υγιεινό αποτέλεσμα οπότε είναι απαραίτητος ένας σχετικός προγραμματισμός στα ψώνια. Τέλος, όποτε χρησιμοποιούμε ντομάτα τον χειμώνα, ο ντοματοπελτές και τα λοιπά συσκευασμένα προϊόντα ντομάτας είναι μακράν η καλύτερη λύση σε σχέση με τις νωπές, πλην όμως νερουλές και άγευστες ντομάτες της αγοράς.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…