Follow us

Υπέροχες ζεστές σαλάτες

Υπέροχες ζεστές σαλάτες

Για προφανείς λόγους, όταν κάνει κρύο προτιμάμε τα ζεστά και θερμαντικά φαγητά και αφήνουμε σε δευτερότριτες θέσεις τις ωμές σαλάτες και τα λοιπά υγιεινά. Άλλο πράγμα όμως οι απλές σαλάτες και άλλο οι ζεστές σαλάτες. Κλασική ιδέα τα βραστά χειμωνιάτικα λαχανικά –μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα, σελινόριζα-, που θα τα φάμε ζεστά περιχυμένα με λαδολέμονο. Μια άλλη ιδέα, όμως, είναι η ζεστή σάλτσα που θα ντύσει τα χλιαρά υλικά της σαλάτας. Εδώ, μεταφερόμαστε σε πιο σύνθετα και φροντισμένα πιάτα, που θα μπορούσαν να είναι και κύριο πιάτο με ένα καλό ψωμί και κρασί και οπωσδήποτε δεν έχουν καμία σχέση με τις ωμές, τραγανές σαλάτες των ζεστών ημερών. Οι προτάσεις μας βρίσκονται όλες στη γευστική comfort zone της ελληνικής μεσογειακής επικράτειας, έχουν χρώμα και υφή, διαθέτουν στιβαρή πρωτεϊνική βάση (ζωική ή φυτική) με κρέας, θαλασσινά, όσπρια, αναποφλοίωτο ρύζι, και παίρνουν γεύση από τα αρωματικά βότανα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Είναι χορταστικές, θερμαντικές, ελκυστικές στο μάτι, νόστιμες, ελαφρές. Και ζεστές.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;