Υλικά
Yλικά (για 10 σουβλάκια)
10 καλαμάκια για σουβλάκι
300 γρ. μπούτι από κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής
Sichimi togarasi
Σάλτσα yakitori
2 γρ. λευκή ζάχαρη
2 γρ. ξανθή ζάχαρη
8 γρ. φρέσκο τζίντζερ
100 γρ. σάλτσα σόγιας
100 γρ. ζωμός κοτόπουλου, πυκνός
100 γρ. mirin
100 γρ. σάκε
Παρασκευή
Βγάζουμε το δέρμα από το κοτόπουλο και κόβουμε το κρέας σε κύβους 2x2 εκ.
Περνάμε σε κάθε καλαμάκι 5 κομμάτια κρέας και τα φυλάμε.
Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
Βουτάμε τα σουβλάκια στη σάλτσα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα (δυνατή φωτιά).
Μόλις πάρουν χρώμα, τα αλείφουμε με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε με λίγο sichimi togarasi.
Τέτοιο yakitori δεν μας έχει ξανατύχει στην Ευρώπη.
Δεν είναι φτιαγμένο απλώς από αλανιάρικο κοτόπουλο, έχει μια κοκορετσάτη γευστική απόχρωση και ένα φευγάτο μπαχαρικό (shichimi togarashi) φτιαγμένο από πιπεριά του Σετσουάν, μανταρίνι, λεμόνι yuzu και σουσάμι.